Prelucrare inox

Aveti nevoie de prelucrare inox pentru diverse proiecte? Suntem aici pentru a va oferi solutii personalizate, adaptate nevoilor dvs. pentru care fiecare articol pe care il producem sa se potriveasca perfect cerintelor.  Otelul inoxidabil este denumit astfel, deoarece este un tip de otel care are o capacitate unica de a rezista la pete si coroziune. Zece la suta sau mai mult din otelul inoxidabil provine din adaugarea de crom, care ii confera otelului proprietatile sale unice. Otelul utilizat pentru a crea otel inoxidabil este un otel cu emisii reduse de carbon.

Prelucare inox - avantaje

Una dintre cele mai unice abilitati ale otelului inoxidabil este capacitatea sa de a se proteja singur. Continutul de crom permite formarea unei pelicule invizibile de oxid de crom pe suprafata otelului. Daca otelul inoxidabil deteriorat este expus la oxigen - chiar si in cantitati mici – inoxul se va repara singur, chiar si atunci cand are deteriorari mecanice si chimice.

Cand se adauga alte elemente, cum ar fi nichelul, azotul si molibdenul in timpul procesului de fabricatie, aceste proprietati rezistente la coroziune sunt crescute. Desi exista in prezent peste 60 de tipuri diferite de otel inoxidabil disponibile din care puteti alege, toate se incadreaza in cinci clase distincte care sunt identificate de elementele din aliaj care sunt adaugate pentru a-i spori sau intari proprietatile.

Exista diferite proprietati rezistente la coroziune asociate cu diferite tipuri de otel inoxidabil. Datorita stratului invizibil de oxid de crom care protejeaza materialele din otel inoxidabil, facandu-le rezistente la pete si coroziune, otelul inoxidabil este, de asemenea, alegerea ideala pentru spitale si alte locatii in care  igiena este foarte importanta.

Un alt avantaj major al utilizarii materialelor din otel inoxidabil este avantajul semnificativ al rezistentei la greutate fata de alte optiuni. Datorita capacitatii unice a otelului inoxidabil de a rezista la coroziune, efectele generate de caldura si efectele chimice, inoxul de inalta rezistenta ofera o rezistenta suplimentara, permitand o grosime redusa a materialului, oferind un avantaj de cost fata de clasele conventionale de otel inoxidabil.

Pana la 50% din totalul otelului inoxidabil nou fabricat este obtinut din fier vechi retopit. Otelul inoxidabil este 100% reciclabil. In lumea actuala ecologica, aceste beneficii fac din otel inoxidabil o alegere binevenita pentru proiectele de constructii ecologice.

Otelul inoxidabil asigura un material cu intretinere redusa, rezistent la coroziune si foarte estetic, care este preferat in multe utilizari comerciale. Aliajul poate fi transformat in placi de otel inoxidabil, bare, sarma, foi si tuburi, ceea ce il face ideal pentru a fi utilizat la fabricarea instrumentelor chirurgicale, aparatelor, feroneriei, vaselor si tacamurilor, dar siin echipamente industriale sau ca material de constructie.